Translate

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τούρτα τσαγιέρα με σοκολατένια παντεσπάνια και frosting λευκής σοκολάτας και νουτέλας!

Αρχικά χρόνια πολλά αγαπημένοι φίλοι μοντελιστές και ερασιτέχνες καλλιτεχνάρες του καλλωπισμού τουρτών! 
Καθυστερημένα πολύ συνεχίζω με το Τουρtorial της τούρτας Τσαγίερας

Πάμε γρήγορα γρήγορα να φτιάξουμε τα σοκολατένια παντεσπάνια μας και να τα αφήσουμε να κρυώσουν για να χτίσουμε την τουρτίτσα μας!
Θα χρειαστείτε 2 τσέρκια 20cm για να ψήσετε τα κέικ του πρώτου ορόφου και άλλα 2 τσέρκια ή όπως εκανα εγώ 2 φλυτζάνες περίπου 10cm, για να ψήσετε τα παντεσπάνια της τσαγιέρας! Θα σας περισσέψει φυσικά υλικό για να ψήσετε και μερικά cup cakes να διακοσμήσετε το τραπέζι με τα ζαχαρωτά σας! 



Συνολικά έκανα 2 δόσεις από το υπέροχο σοκολατένιο κέικ που βρήκα εδώ
Το εχω μετατρέψει σε γραμμάρια για εσάς και εγγυώμαι για το αποτέλεσμα και το γευστικό αλλά και της υφής, που δεν διαφέρει καθόλου από αυτό του παντεσπανιού. 
Δεν θυμίζει καθόλου κέικ με λίγα λόγια, δεν είναι μεστό όπως τα κεικ, αλλά ζουμερό και αφράτο! Σίγουρη επιτυχία για ουρανίσκους συνηθισμένους και αδιάλλακτους στις παραδοσιακές τουρτένιες γεύσεις. Με λίγα λόγια και η γιαγιά σας ακόμα δεν θα έχει να λέει "σαν κέικ ήταν η τούρτα"! 

Θα χρειαστεί λοιπόν να κάνετε 2 δόσεις από την παρακάτω συνταγή, αν θέλετε να κάνετε την ίδια ακριβώς τούρτα, αλλιώς όποιο κέικ σας αρέσει!

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε όλα μαζί

245γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
62γρ. κακάο σκόνη
2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό

Σε δεύτερο μπολ βάζετε

242γρ ξινόγαλα
110γρ σπορέλαιο
2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

Χώρια σε ένα φλυτζανι έχετε αποστάξει

120γρ καφέ εσπρέσσο

Αρωμάτισα το κέικ μου με εσανς ρούμι! 
Μπορείτε να βάλετε ό,τι άρωμα θέλετε ή να το αφήσετε έτσι. 
Είναι ούτως ή άλλως αρωματισμένο από το κακάο και τον καφέ!

Με ένα σύρμα ρίχνετε τα στερεά υλικά στα υγρά σταδιακά, και ανακατεύετε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. 
Μη σας τρομάξει που είναι ρευστό, θα πήξει και θα γίνει σούπερ το κέικ!
Κατόπιν προσθέτετε και τον καφέ και έτοιμο να μπει στις βουτυρωμένες και λαδοκολλημένες φόρμες σας να ψηθεί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά! 
Ξεφορμάρετε και αφήνετε σε σύρμα να παγώσουν τα κέικ και μετά κόβετε τα παντεσπάνια. 

Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και για το σώμα της τσαγιέρας και τα cup cakes. Μειώνουμε φυσικά το χρόνο ψησίματος, γιατί σε αυτές τις διαστάσεις αν τα ψήσουμε πάνω από 20 λεπτά θα μαυροκαρχαλιάσουν! 

Στο βάθος της φωτογραφίας, φαίνονται οι κούπες που χρησιμοποίησα για να φτιάξω το σώμα της τσαγιέρας.

Για τα φρόστινγκ τώρα!

Εφτιαξα δύο! Ένα λευκής σοκολάτας που σας έχω δώσει εδώ τη συνταγή αναλυτικά και το λατρεύω! 
Βέβαια το χρωμάτισα λίγο ροζουλί για το κοριτσίστικο του θέματος, αφού η τούρτα ήταν της μικρής μου φίλης!

Και ένα καινούργιο  frosting που το επινόησα και το καταγράφω. 

Ανακατεύουμε με το μίξερ μαζί

250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
750γρ νουτέλα
100μλ γάλα κακάο
300γρ άχνη και άρωμα βανίλιας 

Βγαίνει αρκετό σε ποσότητα για να γεμίσετε και τις δύο τούρτες και να τις γλασσαρετε καθώς και για να στολίσετε τα cup cake. 
Έκανα λοιπόν 2 δόσεις frosting λευκής σοκολάτας και ό,τι περίσσεψε από το frosting λευκής σοκολάτας, αφού γλάσαρα και γέμισα τα κεικ όπως σας έχω μάθει εδώ, το ένωσα με το φρόστινγκ νουτέλας και στόλισα με το πιο ωραίο βαθύ ροζ  τα cup cake! 



Για να χτίσετε την τσαγιέρα πρέπει να δουλέψετε αυτοσχεδιαστικά και με δεξιοτεχνία. Δεν ξεχνάμε πως το ψυγείο είναι ο σύμμαχός μας. Αν δεν είναι τα υλικά μας στις κατάλληλες θερμοκρασίες δεν δουλεύονται. Θέλει χρόνο και μεράκι ο μοντελισμός!
Επίσης χρειάζεται κοινή λογική πολλές φορές. Το λέω γιατί εγώ στην αρχή αν δεν είχα για όλα ακριβείς ποσότητες και οδηγίες δεν μπορούσα να κάνω κανέναν αυτοσχεδιασμό. 
Και ο αυτοσχεδιασμός είναι το Α και το Ω για να κάνουμε μοναδικές τούρτες! 

θα συνεχίσω με την ζαχαρόπαστα και τον στολισμό. 
Αν και πραγματικά νομίζω βοηθά μόνο το βίντεο σε αυτές τις περιπτώσεις και δεν έχω φροντίσει να το βιντεοσκοπήσω. 
Δείτε και τα βιντεάκια μου στο πλάι όσοι ενδιαφέρεστε, δίνουν αρκετές πληροφορίες για το πως δουλεύουμε το στήσιμο της τούρτας μας και επιφυλάσσομαι να κάνω πιο καλή δουλειά μελλοντικά! 

Θα κάνω την επόμενη ανάρτηση φαντάζομαι μετά το νέο έτος και σας εύχομαι ολόψυχα μια καλή γλυκιά χρονιά!Υγεία και αγάπη!
Σας φιλώ!


Για να λαμβάνετε ενημερώσεις η κοινότητα του Τουρtorial στο facebook