Τελειώνουμε σήμερα με το δεύτερο Τουρtorial. Θα το βρείτε καρφιτσωμένο στο δεξιό μενού. Κάθε Τουρtorial που θα τελειώνουμε θα βρίσκεται συγκεντρωμένο στις φωτογραφίες στο πλαϊνό μενού. Μόλις τελείωσα τις αναρτήσεις για την φραουλότουρτα που έκανα στα γενέθλια του γιού μου. Στο προηγούμενο ποστ είδαμε πως φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής τη σάλτσα φράουλας και το frosting λευκής σοκολάτας. Προηγουμένως είδαμε πως φτιάχνουμε τα χρωματιστά παντεσπάνια και σήμερα θα μας απασχολήσει η επένδυση της τούρτας με τη ζαχαρόπαστα και η διακόσμησή της.
Θέλω να πω εδώ, πως πάντα στολίζω αφού κάνω το γλυκό, και αυτοσχεδιάζω ως τώρα. Έχω μια βασική ιδέα και την χτίζω νοερώς, αλλά δεν την καταγράφω σε χαρτί αναλυτικά, δεν σχεδιάζω δηλαδή την τούρτα και το τελικό προϊόν ακόμα. Δεν σκιτσάρω ακόμα την τούρτα και μετά προχωρώ στην εκτέλεση, όπως κάνουν όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες του εφήμερου που με γοήτευσαν και ξεκίνησα με τα γλυκά.
Ήδη έβγαλα τις μεζούρες μου και τους χάρακες και τους διαβήτες και μετράω βέβαια. Θα βγάλω και το μπλοκ ζωγραφικής και τα χρώματα από τη ναφθαλίνη στα σεντούκια, που τα έχω χαντακωμένα, κι αφού πιάνει το χέρι μου κομματάκι και με τη ζωγραφική, σε λίγο καιρό θα σκιτσάρω όμορφες και εντυπωσιακές και δύσκολες τούρτες και μετά θα τις χτίζω σαν άλλος αρχιτέκτων μηχανικός.
Ελπίζω να αρέσει και σ' εσάς και να γίνουμε μια μεγάλη κοινότητα που θα φτιάχνουμε όμορφα εφήμερα γλυκά για να χαλαρώνει το μυαλό μας και να γεμίζουμε όμορφα το χρόνο μας.
Να τι εννοώ για όποια/ον δεν κατάλαβε
για αρχάριους via |
για πιο προχωρημένους via |
και για τύπους όπως εγώ που θα ήθελα να φτιάχνω τέτοια via |
Για να τελειώσουμε την τούρτα φράουλα, έχουν μείνει μερικά ακόμα βηματάκια. Θα σας στείλω να διαβάσετε και να δείτε και πάλι πως φτιάχνουμε ζαχαρόπαστα αν δεν θέλετε να την πάρετε έτοιμη και πως προετοιμάζουμε τη βάση και ανοίγουμε το φύλλο και ντύνουμε την τούρτα στα ανάλογα ποστ του πρώτου Τουρtorial.
Θα κάνω εν καιρώ καλύτερα βίντεο και πιο δουλεμένα, αλλά για αρχή καλά είναι και αυτά νομίζω.
Τώρα αφού κάνετε τα παραπάνω, δεν έχετε παρά να βγάλετε το γλυκό και να το στολίσετε χρησιμοποιώντας κουπ πατ, σε σχέδια της αρεσκείας σας, για να κόψετε τη ζαχαρόπαστα που τη χρωματίζετε με πάστα χρώματος ζαχαροπλαστικής, όπως σας αρέσει, και με ένα πινέλο βρέχετε λιγάκι με νερό τα σχεδιάκια που φτιάξατε και τα κολλάτε πάνω στην τούρτα.
Εγώ έκοψα φραουλίτσες χρησιμοποιώντας ένα κουπ πατ στο σχήμα φράουλας για όλα
Για να λαμβάνετε ενημερώσεις η κοινότητα του Τουρtorial στο facebook
εναλλακτικά
εντάξει ,δεν παίζεσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ πλάκα κάνω φυσικά ,δε χρειάζεται να το εξηγήσω!
Ανπαικταμπολ εννοείς φαντάζομαι! :) Ελα να σε φιλέψω!
Διαγραφήπεθαίνω φιλενάδα πεθαίνω!!!!!!!!!!Μας έστειλες κανονικά!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δεν θέλω σχόλια μετριοφροσύνης.....!!!!(όπως βλέπεις είμαι δημοκρατική)χιχιχιχι!!!!
σου στέλνω τα τουρτοφιλιά μου!!!!!!
Ευχαριστώ βρε Μαρία, είσαι πολύ καλή! Μου χρειάζεται λίγος ενθουσιασμός τώρα που ανέβηκαν οι θερμοκρασίες! Σε φιλώ!
ΔιαγραφήΕίναι τέλεια. Αντε και στις δύσκολες. Οχι οτι αυτη που έκανες δεν είναι. Φιλακια γλυκά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Μαράκι! Θα φτάσω και σ' αυτές που θα μου πάει.
ΔιαγραφήΣε φιλώ πολύ!
Ουάου τι φοβερό αποτέλεσμα...είσαι ταλέντο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Ντόρα διπλά που συστήθηκες γιατί προφίλ σαν το δικό σου με εξυπηρετούν πολύ στο facebook. Καλή συνέχεια και θα τα λέμε από Σεπτέμβρη σίγουρα περισσότερο. Τώρα μας πιάσανε οι ζέστες και δεν κάνουμε πολλές κινήσεις.
ΔιαγραφήΦιλιά!
τελικα το χεις και το παρα εχεις! τελειο αποτελεσμα! και εις αλλα με υγεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Μάχη, ευχαριστώ. Κι εσύ με έναν πόνο! Φιλί!
ΔιαγραφήΣυγνώμη, αλλά το δέντρο είναι για αρχάριους?...α καλά..τίποτα για ανεπρόκοπους σαν εμένα δεν έχει?..χαχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ...είναι και ταλέντο το άτιμο...κι εσύ το έχεις με το παραπάνω αν κρίνω από την τούρτα που έφτιαξες στο γιο σου...αλλά και από την άλλη που μας είχες δείξει...καλές δημιουργίες σου εύχομαι..!!
Χαχα! Μαρία η Νάσια είχε κάνει μια συνταγή πρόσφατα δεν την είδες?
ΔιαγραφήΝα έισαι καλά ευχαριστώ πολύ! Φιλί!
Πςςςςςςςςςςςςςςςς! Α ρε καλλιτέχνη! Δε με βοηθάει εμένα αυτό το μπλογκάκι... Δε θέλω να τα βλέπω, να τα ΦΑΩ θέλω! Δεν έχω και καμιά προκομένη φίλη εδώ κοντά να τις στείλω τα λινκ να με τα φτιάχνει! Θα έρχομαι για να βλέπω τι χάνω όμως. Φιλάκια και καλές δημιουργίες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ μην το λες Δημητρούλα μου, μπορεί να σου χρειαστεί! Μέχρι το γάμο σου θα σου έχω μάθει πως να φτιάχνεις μόνη σου 8όροφη τούρτα! Φιλιά πολλά!
ΔιαγραφήΘεέ και Κύριε! Είσαι ταλεντάρα κοπέλα μου πάει και τελείωσε! Καταπληκτική! Εγώ πάντως αποκλείεται να τα καταφέρω!!! Σου έχω βραβειάκι στο blog μου http://skepiloges.blogspot.gr/2013/07/blog-post_20.html πέρασε να το πάρεις! φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Κατερίνα! Ερχομαι να παραλάβω!
ΔιαγραφήΣε φιλώ!
ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚΟΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!! ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΓΛΥΚΑΤΖΟΥ.....ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες Φένια! Ελα να κάνουμε γλυκά παρέα! Πολύ χαίρομαι!
ΔιαγραφήΦιλί!
Τι όμορφο σπιτάκι, ερχομαι απο της Κατερίνας και οι τουρτες μου φτιάχνουν τη διαθεση, τα δε σκιτσα καταπληκτικά, εχω μια αδυναμια σε αυτού του ειδους τη παρουσίαση, γεια στα χέρια σου, πολλα φιλιά Μαίρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαα και ξέχασα σε περιμένει βραβειάκι στ σπίτι μου ! Με τέτοιες τούρτες !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, εσύ είσαι φοβερή καλέ!!! Ταλεντάρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκείνες οι πολύπλοκες με έστειλαν αδιάβαστη! Ποιος άνθρωπος κάθεται τόσες ώρες να στολίζει τούρτα???? Εσύ ε?? χα χα
Περιμένω την τούρτα παγωτό καημένη μου! Υποσχέθηκες!!!!