Translate

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Τούρτα Φράουλα με frosting λευκής σοκολάτας (το frosting)


Στην προηγούμενη ανάρτηση μάθαμε να φτιάχνουμε τα χρωματιστά παντεσπάνια βανίλιας. Σήμερα προχωράμε με την γέμιση ανάμεσα στα παντεσπάνια, με κρέμα ζαχαροπλαστικής και με σάλτσα φράουλας, καθώς και με το frosting, δηλαδή την κρέμα με την οποία θα γλασάρουμε την τούρτα μας, για να προχωρήσουμε μετά στην επικάλυψή της με ζαχαρόπαστα και στη διακόσμηση.

Θα ξεκινήσω με αυτά που μπορείτε να παραλείψετε αν δεν θέλετε να γεράσετε στην κουζίνα σας αλλά θέλετε να εντυπωσιάσετε με τη χειροποίητη τουρτίτσα σας!

Επαναλαμβάνω πως δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κρέμα ζαχαροπλαστικής με σάλτσα φράουλας, εκτός κι αν θέλετε να κάνετε ακριβώς την τούρτα που έκανα εγώ. Μπορείτε να κάνετε απλά 4απλή δόση frosting λευκής σοκολάτας, και να γεμίσετε και να επενδύσετε την τούρτα σας. Θα είναι εξίσου νόστιμη.

Για την σάλτσα φράουλας θα χρειαστείτε:
  •  400γρ φράουλες
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές μαρμελάδα βύσσινο
  • 1 κουταλιά ρούμι


Κόβουμε τις φραουλίτσες αν είναι μεγάλες ή τις βάζουμε ολόκληρες αν είναι μικρές, αφού τις καθαρίσουμε, τις πλύνουμε και τις στεγνώσουμε με  χαρτί κουζίνας μια μια.
Έπειτα τις βάζουμε  σε αντικολλητικό  σκεύος μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει ένα σιροπάκι και να διαλυθεί η ζάχαρη. 
Αποσύρουμε από την εστία και βάζουμε το περιεχόμενο σε καθαρό βάζο, αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε λίγες μέρες ή στην κατάψυξη, αφού κρυώσει, για όσο καιρό θέλουμε. 
Εγώ έβγαλα από την κατάψυξη το βαζάκι μου, πήρα λίγες φραουλίτσες τις σούρωσα να φύγει όλο το ζουμάκι και τις κράτησα χώρια για να τις ρίξω μέσα στην κρέμα ζαχαροπλαστικής, που έφτιαξα. 
Με το ζουμάκι που έμεινε από τη σάλτσα φράουλας, έβρεχα τα παντεσπάνια μου, πριν τα γλασάρω. Αυτό όμως μπορείτε να το κάνετε και με λίγη μαρμελάδα, που θα την βράσετε σε ένα μπρίκι με νεράκι και κάποιο λικέρ αν θέλετε. 
Δεν χρειάζεται ακρίβεια σε αυτό το σιρόπι. Αρκεί να είναι ρευστό και νόστιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γι' αυτή τη δουλειά, ακόμα και το σιρόπι από γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας. Άλλωστε είναι ελάχιστη η ποσότητα που χρειάζεται και το βάζουμε για να κρατήσουν την υγρασία τους τα παντεσπάνια. 

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής (διπλή δόση για να γεμίσετε αυτή την τούρτα) θα χρειαστείτε:
  •  500mlγάλα φρέσκο πλήρες
Βάζετε το γάλα να βράσει σε κατσαρολάκι, και μόλις βράσει το αποσύρετε από τη φωτιά.
Μετά μετράτε και χωρίζετε:

  • 6 κρόκους αβγών
  • 180 γρ.ζάχαρη
  • 50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • βανίλια
Σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη  και χτυάμε μεχρι να γίνει ανοιχτόχρωμο κιτρινάκι το μείγμα και τέλος σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι  και τη βανίλια, εγώ βάζω εσανς λίγες σταγόνες. Αν βάλετε την κλασσική, τότε δύο βανίλιες εμπορίου σε σκόνη είναι καλά. 
Ριχνουμε μέσα στο μπολ μας το ζεστό γάλα και μεταφέρουμε το μπολ πάνω από σε κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμούλα μας. Σε 5 λεπτά συνήθως πήζει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε
  • 30γρ. φρέσκο βούτυρο
στη ζεστή κρεμούλα μας και ανακατεύουμε να απορροφηθεί. 
Την καλύπτουμε με σελοφάν, που το εφαρμόζουμε πάνω στην κρέμα και όχι πάνω στο σκεύος. Έτσι δεν θα πιάσει η κρέμα μας πέτσα καθώς παγώνει. Αυτό είναι πολύ πολύ χρήσιμη πληροφορία γενικά για όλες τις κρεμούλες που κάνουμε.
Πάντα να εφάπτεται το σελοφάν και να μην έρχεται η κρέμα σε επαφή με τον αέρα! 
 Όταν κρυώσει ανακατεύετε τη σάλτσα φράουλας που κρατήσατε και γεμίζετε ανάμεσα στα παντεσπάνια, αφού τα βρέξετε με το σιροπάκι σας και ένα πινελάκι. 
Να υπενθυμίσω πως τα βιντεάκια στο μενού δεξιά, εντάξει δεν είναι σπουδαία επεξεργασμένα αλλά πιστεύω είναι κατατοπιστικά, για να χτίσουμε οποιαδήποτε τούρτα. Ρίξτε μια ματιά όποτε χρειαστείτε να φτιάξετε τουρτίτσα για να έχετε μια ιδέα πιο βοηθητική. Για 'μενα τα βίντεο που παρακολούθησα, ήταν πάντα πιο βοηθητικά γι' αυτό φυσικά, ξεκίνησα αυτό το πρώτο tutorial. Και για μας εδώ Τουρtorial!


Ξαναλέω πως τα δύο παραπάνω βήματα τα παραλείπετε αν θέλετε.
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την καταπληκτική συνταγή για frosting λευκής σοκολάτας, που θα σας δώσω αμέσως τώρα, σε 4πλή δόση και όχι διπλή και να ντύσετε την τουρτίτσα και να περισσέψει να γλύψουν τα παιδιά, ο σύζυγος κι ο σκύλος. Εσείς θα γλύφετε τα μουστάκια σας, σαν γάτες ευχαριστημένες από το θέαμα...
Για μονή δόση frosting λευκής σοκολάτας θα χρειαστείτε: 
Σημείωση: (αν κάνετε αυτή την τούρτα ακριβώς που έκανα εγώ να βάλετε τα υλικά επι 2, αν πάλι κάνετε μια τούρτα με 2 παντεσπάνια αυτή η μονή δόση φτάνει, αν κάνετε αυτή την τούρτα που έκανα, χωρίς την παραπάνω γέμιση με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σάλτσα φράουλας, τότε να κάνετε 4απλή δόση)
  • 120γρ λευκή σοκολάτα
Την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη
  • 4 ασπράδια αβγών (μεγάλα αβγά, αν δεν έχετε ζυγίστε περιπου 150γρ. ασπράδια)
  •  225 γρ.ζάχαρη
Προσοχή μεγάλη όταν τα χωρίζουμε!!! Να μην πέσει ίχνος κρόκου μέσα στα ασπράδια. Αν πέσει ξεχάστε τη συνταγή αυτή. Καθαρίζουμε καλά καλά το μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε για μπεν μαρί (από τότε που έμαθα αυτή την τεχνική δεν ξέρω τι θα πει σβόλιασμα, ούτε τσίκνισμα!) να μην έχει ίχνος λίπους. Να τρίζει και το εννοώ! Καθώς και το σύρμα ανάμιξης και τα αναδευτήρια του μίξερ. Όλα καλά καλά πλυμένα τα σκεύη. 

Βάζουμε μέσα στο μπολ του μπεν μαρί  που σιγοβράζει τα ασπράδια και τη ζάχαρη και χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Λιώνει περίπου στους 160F,  αλλά για να το ελεγξουμε εμείς χωρίς θερμόμετρο αν έλιωσε, τσιμπάμε κάθε τόσο το μίγμα κι όταν πάψουμε να νιώθουμε τη ζάχαρη ανάμεσα στα δάχτυλα η υφή που θέλουμε είναι έτοιμη και αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά. 
Χτυπάμε με το μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα και να κρυώσει ο πάτος του μπολ. Να μην τον αισθανόμαστε κρύο ή ζεστό στο χέρι 
Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα

  • 338γρ. βούτυρο φρέσκο
  • βανίλια εσανς ή σκόνη ό,τι προτιμάμε και κατα βούληση
  • τη λευκή σοκολάτα
  • 1 τσιμπιά αλάτι (αν βάλετε αλατισμένο βούτυρο μην βάλετε αλάτι)


Με το frostng λευκής σοκολάτας γλασάρουμε την τούρτα, ακριβώς όπως σας έδειξα σε προηγούμενη ανάρτηση

Μας έμεινε η ζαχαρόπαστα και η διακόσμηση για την τούρτα αυτή.
Καλή επιτυχία σε όποιον την επιχειρήσει και εδώ θα είμαι για οποιαδήποτε βοήθεια.
 Για να λαμβάνετε ενημερώσεις η κοινότητα του Τουρtorial στο facebook
Follow my blog with Bloglovin

37 σχόλια:

  1. Τέλεια! Θα τη δοκιμάσω σύντομα στα γενέθλιά μου.
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία Ελένη, κι ο,τι χρειαστείς γράψε μου Θα χαρώ να λάβω και φωτογραφία της απόπειρας!

      Διαγραφή
  2. Καημό το έχω να κάνω μια φορά κι εγώ, μια τούρτα έτσι ψηλή ψηλή!!!
    Για να δούμε...θα τα καταφέρω?...προς το παρόν θα αρκεστώ στο frosting της λευκής σοκολάτας για μια άλλη τούρτα...φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνεις Μαρία, είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν την φτιάχνεις! Το frosting αυτό άμα το κάνεις μια φορά άλλο δε θα ξανακάνεις.
      Σε φιλώ πολύ, καλό μήνα!

      Διαγραφή
  3. Πες ότι θες εγώ θα πω τα δικά μου πάλι,αυτά πέρι τέχνης (άποψη δική μου) και τεχνικής(άποψη δική σου) ,την τεχνική την επιστρατεύεις γιατί είναι το μέσο για να εξλίξεις την τέχνη σου,γιατί Τζωρτζινάκι μου όσες τεχνικές και να με μάθεις αν δεν βάλω ψυχή (τεχνή) το γλυκό δεν θα γίνει!!! Και εσύ φαίνεται ότι βάζεις ψυχή!
    Καλή συνέχεια κορίτσι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία σίγουρα αν είσαι τέρμα άσχετη από ζαχαροπλαστική (όχι εσύ εννοώ οποιαδήποτε γυναίκα ή άντρας) σου φαίνεται τέχνη η ζαχαροπλαστική. Εγώ ακόμα δεν έχω πειστεί γι'αυτό. Είναι νομίζω θέμα τεχνικής όλα. Καλά θέλει και λίγη φαντασία, αλλά ξέρω κι εγώ, δεν έχει βαθειά νοήματα να αποδώσει για να την πω τέχνη. Κι άμα κάνεις τέχνη με τέτοια υλικά, ε μάλλον δε θα τρώγονται σε 3 μέρες. Οπότε ναι ένα κομμάτι χρηστικό και πρακτικό, σε περιορίζει να κάνεις τέχνη με το cake modeling. Τι γράφω όμως? Αρκεί ένα θερμό ευχαριστώ!!! Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Θα τη δοκιμάσω μάλον αυτό το Σκ. Θέλω να κάνω πρόβα για τούρτα που θέλω να φτιάξω της κόρης μου. Όμως με προβλημάτισε λίγο τα γραμμάρια, π.χ 338γρ. βούτυρο και όχι 340. Σκεφτόμουν να κάνω επικάλυψη της τούρτας με αυτή την κρέμα την λευκή και απο πάνω ζαχαρόπαστα ή θα γίνει πολύ γλυκιά όλη η τούρτα και να προτιμούσα μια μους σοκολάτας όχι λευκή για επικάλυψη. Πάντως όχι βουτυρόκρεμα..,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα δεν είναι καθόλου σαν βουτυροκρεμα. Γι' αυτό μου αρέσει κι εμένα πολύ! Θα τη λατρέψεις και σαν υφή και σαν γεύση. Δεν είναι πολύ γλυκιά και αρωματίζεται με εσανς πανεύκολα. Έχει ουδέτερη γεύση. Πρόσεξε να λιώσεις την λευκή κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά μη σου κόψει. Βέβαια και η ιδέα της μούς είναι υπέροχη αρκεί να είναι αρκετά σταθερή και να μην απορροφηθεί από τα παντεσπάνια σου γιατί αλλιώς όταν την κόψεις δεν θα φαίνεται καθόλου στα ενδιάμεσα του κεικ. Αυτό ισχύει και για την κρέμα πατισερί δυστυχώς. Οσοι και να βάλεις αποροφιέται και μαλακώνει πολύ το κεικ και δεν βοηθά στο στήσιμο. Χρειάζεσαι συνταγές για ζουμερά κέικ και να βρεις τα φρόστινγκ που τους ταιριάζουν. Αυτές οι τούρτες καλό είναι να είναι ευπαρουσίαστες και εσωτερικά γιατί έχουν τη λογική του κέικ περισσότερο. Το συγκεκριμένο φρόστιγκ είναι το αγαπημένο μου. Ποτέ δεν το μετάνιωσα όπου κι αν το έβαλα. Ενώ κάποια άλλα τα έχω απορρίψει ως υπερβολικά γλυκά και σκληρά. Τα 338 αν είναι 340 δεν τρέχει τίποτα. Παραπάνω να μην είναι! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ πολύ. Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ και αρχίζω να το μετανιώνω που είπα στην κόρη μου οτι θα της την φτιάξω εγώ. Φοβάμαι μην αποτύχω γιατί είναι κ το θέμα της ζαχαρόπαστας που δεν έχω δουλέψει παρά μόνο την προηγούμενη εβδομάδα που κάναμε απόπειρα με τις μικρές μου. Η πρώτη συνταγή για ζαχαρόπαστα μας δυσκόλεψε στο άνοιγμα, κάναμε μερικά τριανταφυλλάκια, η δεύτερη ήταν καλύτερη-δεν βρήκα γλυκερίνη κι έβαλα βούτυρο- αλλά είχα ήδη μετατρέψει μια κουζίνα σε εμπόλεμη κατάσταση. Ήθελα να σε ρωτήσω και συγνώμη για την ταλαιπωρία. Σκεφτόμουν να έφτιαχνα κάτι τέτοιο- αν το κατάφερνα φυσικά https://www.facebook.com/photo.php?fbid=704739199540799&set=pb.492237967457591.-2207520000.1390028716.&type=3&theater. Εσύ σαν πιο έμπειρη έχεις κάτι να προσθέσεις. Όπως για το τι κέικ να φτιάξω απο μέσα και τι γέμιση να έβαζα για να μην το απορροφήσει το κέικ. Ειλικρινά δεν το είχα σκεφτεί αυτό καθόλου. Σε ευχαριστώ και πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πρότεινα να κάνεις κάτι πιο απλό. Αυτό με το στέμμα από ζαχαρόπαστα έτσι που το βλέπω δεν είναι και τόσο απλό για αρχάρια. Πρέπει να αφιερώσεις μια μέρα για να φτιάξεις μόνο αυτό. καθώς πρέπει να στεγνώσει και να χρησιμοποιήσεις και στηρίγματα για να το πετύχεις. Σου προτείνω αυτό http://www.bettycrocker.com/recipes/fairy-tale-princess-cake/994aa183-c7da-4b14-8435-7472c513feaf δες το βιντεάκι και θα φτιάξεις μια σούπερ τούρτα για την κόρη σου εύκολη και εντυπωσιακή. Μέσα στο κέικ και για την επικάλυψη χρησιμοποιώ το φρόστιγκ λευκής σοκολάτας συνήθως. Εδώ που ήταν για μας έβαλα κρέμα πατισερί αλλά την ήπιε όπως σου είπα. Έβαλα και σάλτσα φράουλας που καλό είναι να βρέξεις κι εσύ με κάτι της αρεσκείας σου τα παντεσπάνια ελάχιστα. Αν δεν θέλεις να δοκιμάσεις αυτές τις συνταγές που δίνω για φρόστιγκ και κέικ εδώ, τότε μπορείς να κάνεις κάποιες άλλες που θα σου φανούν εντάξει. Εγώ τις προτείνω ως δοκιμασμένες εδώ. Υπάρχει και η λύση του έτοιμου φρόστιγκ καθώς και των έτοιμων κέικ. Μπορείς να τα βρεις στο εμπόριο και απλά να τα συναρμολογήσεις όπως η κοπέλα στο βίντεο.
      Θα χαρώ πολύ αν έχω βοηθήσει!
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα. Να σου πω τα νέα μου απο τη χθεσινή μου αποπειρα. Έφτιαξα δικό μου παντεσπάνι, βασική συνταγή, βγήκε αφράτο και το έκοψα πολύ εύκολα. Έφτιαξα μια μους σοκολάτας και την έστρωσα ανάμεσα. Είχα φυλάξει στην κατάψυξη απο την προηγούμενη εβδομάδα ζαχαρόπαστα που είχα ζυμώσει κ την είχα αφήσει να ξεπαγώσει αρκετές ώρες. Η ζαχαρόπαστα άνοιξε πολύ ωραία προς έκπληξη μου ακόμη πιο ωραία κ απο την πρώτη μέρα. Έντυσα την τούρτα, πρόχειρα, έβαλα και κάτι λουλουδάκια απο ζαχαρόπαστα και το βράδυ την κόψαμε για να τη δοκιμάσουμε. Όπως είχες πει και είχες δίκιο, η μους απορροφήθηκε απο τα παντεσπάνια και τα είχε ποτίσει. Ήταν ναι μεν γευστικά αλλά ελαφρώς στεγνά, σαν κέικ. Όμως η ζαχαρόπαστα δεν τιμήθηκε δεόντως, μας φάνηκε υπερβολικ'α γλυκιά. Άρα, τώρα θα πρέπει να προσανατολιστώ αλλιώς αλλά δεν ξέρω αν γίνεται.. Δηλαδή, πρέπει να βρω μους συνταγή σφιχτή για τα παντεσπάνια, δεύτερον να μην την ντύσω με ζαχαρόπαστα την τούρτα αλλά να έκανα μόνο το στέμμα αν το κατάφερνα. Αλλά πως θα σταθεί το στέμμα με ζαχαρόπαστα πάνω σε τούρτα με σαντιγύ ή με τη δική σου λευκή κρέμα frosting. Κατάλαβες τι θέλω να πω ή σε μπέρδεψα?
    Η κόρη μου είναι 9 χρονών και δεν θέλει τούρτα κούκλα πλέον, αντιθέτως το βιντεάκι που ανάρτησες θα το χρησιμοποιήσω για τη μικρότερη μου.
    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβαλες τη ζαχαροπαστα στην κατάψυξη και σου άνοιξε μετά? Αυτό μου φαίνεται πολύ περίεργο! Ποια συνταγή χρησιμοποίησες? Δεν έλιωσε η ζάχαρη από την υγρασία στο ξεπάγωμα να σου γίνει σαν λάσπη?
      Μάλλον δεν σας αρέσουν τα ζαχαρωτά. Πάντως κάποιοι τρώνε σκέτη τη ζαχαρόπαστα τους αρέσει πολύ. Την αρωμάτισες καθόλου?
      Εχω κάνει τούρτα μόνο με φρόστινγκ μόνο εξωτερικά και χωρίς να την ντύσω με ζαχαρόπαστα αλλά μόνο να τη διακοσμήσω με στοιχεία ζαχαρόπαστας. Η συγκεκριμένη έχει μέσα ολόκληρα κομμάτια ανανα! Μιαμ ήταν https://www.facebook.com/photo.php?fbid=491785050935644&set=a.408875332559950.1073741829.407671139347036&type=3&theater δεν ξέρω αν ανοίγει, την είχα φτιάξει για τα γενέθλιά μου. Δες τι άλλο μπορείς να κάνεις με το φρόστιγκ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=416325168481633&set=a.416316271815856.1073741831.407671139347036&type=3&theater αυτή είναι μια τούρτα παγωτό που έφτιαξα το καλοκαίρι. Μπορείς να πειραματιστείς και με το γαρνίρισμα. Αυτό είναι και δικό μου τελευταίο πάθος! Ειδικά με σαντυγί θα σου βγει πολύ λαχταριστή η τουρτίτσα!!!

      Διαγραφή
  7. Για ζαχαρόπαστα χρησιμοποίησα αυτή τη συνταγή http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html. Δεν είχα γλυκερίνη και πρόσθεσα λίγο βούτυρο αλλιώς θα μπορούσα και καλαμποκέλαιο, 1κσ. Απο άρωμα έβαλα βανίλια σε μπουκαλάκι, υγρό δηλαδή. Ήταν πολύ γευστική κ αρωματική απλά γλυκιά για τα γούστα μας. Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, σαν αυτό που μου δείχνεις στην πρώτη φωτογραφία του face γιατί για τη δεύτερη που ενώ μου αρέσει ακόμη περισσότερο, μου φαίνεται πιο δύσκολη΄.
    Άρα, λες, οτι στη λευκή frostingt μπορώ να τη διακοσμήσω με την τιάρα στην κορυφή-αν την καταφέρω. Απο τις δοκιμές στις τούρτες μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω θα πάρω τουλάχιστον 3 κιλά ακόμη..χαχα... πρέπει να καταλήξω κάπου γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνταγή μας είναι η ίδια. Η ζελατίνη βοηθά να κρατήσει την ελαστικότητά της περισσότερο χρόνο αλλά αν την χρησιμοποιήσεις αμέσως γίνεται και με βούτυρο όπως έκανες!
      Χαχα! Ναι θα φας πολλά γλυκά μέχρι να το βρεις! Μπορείς φυσικά να κάνεις την τιάρα και απλά να την ακουμπήσεις πάνω στο φροστιγκ! Πραγματικά με έχεις κάνει να ανυπομονώ! Πως θα γίνει να μου δείξεις τι έχεις κάνει?

      Διαγραφή
    2. θα παλέψω για την τιάρα αυτή την Κυριακή. Θα κάνω τη δική σου κρέμα τη λευκή,για ντύσιμο. Αλήθεια κάνει κ για τη γεμιση ή θα γίνει πολύ γλυκιά η τούρτα? Μπορώ για γέμιση να κάνω την κρέμα σου και μους σοκολάτα? Δηλαδή, μια στρώση λευκή, μία στρώση μους. Όσο για την τιάρα αν την καταφέρω θα τη βγαλω φωτό και θα την ανεβάσω να την δεις.

      Διαγραφή
    3. Κάνει για τη γέμιση φυσικά! Αυτό σου λέω. Δεν θα είναι πολύ γλυκιά μην ανησυχείς. Δοκίμασέ την και μην ξεχάσεις να την αρωματίσεις.Περιμένω να τη δω!
      Καλή επιτυχία σου εύχομαι και φιλιά σου στέλνω!

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα. Λοιπόν την τιάρα την φτιάξαμε οικογενειακά..χααχα.. Η συνυφάδα μου και τα παιδιά μου δημιούργησαν. Θα ανεβάσω φωτό μόλις βρω χρόνο. Τώρα το θέμα μου είναι μια σταθερή κρέμα απ'εξω για να κρατήσει το βάρος της. Δοκίμασα και μια απλή επικάλυψη σε μια τούρτα που έκανα προχθές στα γρήγορα με λευκή κουβερτούρα αλλά δεν μου άρεσε, ήταν πολύ γλυκιά. Συγνώμη που σε ζαλίζω, αλλά με τη δική σου κρέμα θα σταθεί η τιάρα απο ζαχαρόπαστα?

      Διαγραφή
    5. Χριστίνα καλημερα! Σούπερ, μπράβο σου! Θα σταθεί μια χαρά με το φροστιγκ αυτό. Δες εδώ τη δική μου τουρτίτσα την περσινή https://www.facebook.com/photo.php?fbid=491785050935644&set=a.408875332559950.1073741829.407671139347036&type=3&theater ελπίζω να ανοίγει το λινκ. Είναι στη σελίδα μου στο facebook. Όταν τη φτιάξεις κάνε ένα κόπο να μου τη φέρεις στη σελίδα γιατί δεν έχω καταλάβει ποια φίλη είσαι. Πως θα τη δω αλλιώς?

      Διαγραφή
  8. Μπορει να γινει και με κουβερτουρα,και αν ναι σε τι αναλογια;Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να απαντήσω θετικά. Νομίζω πάντως πως μάλλον θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα και ενώ το θέλω καιρό ακόμα δεν το έχω επιχειρήσει. Αν το δοκιμάσετε πρώτη/ος θα με υποχρεώσετε να με πληροφορήσετε για το αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
  9. οταν λες φρεσκο βουτηρο ;;; εννοεις αγελαδινο ;;; δλδ σε οσες συνταγες τοσα γρ βουτηρο δεν ειναι ας πουμε τα φυτικα τυπου βιταμ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βάζω αγελαδινό Ρούλα μου ναι. Δεν χρησιμοποιώ μαργαρίνη γιατί έχει πολύ έντονη γευση και υφη. Άλλες συνταγές βάζουν μισή μισή ποσότητα. Εγώ προτιμώ να βάζω αμιγώς φρέσκο βούτυρο. Δεν μου άρεσε όταν δοκίμασα με μαργαρίνη.

      Διαγραφή
  10. Με κουβερτουρα είναι φανταστικο το frosting,να το φας με το κουταλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σ'ευχαριστώ! χθες έκανα ένα που έχω με κουβερτούρα σε παραλλαγή με λευκή σοκολάτα και έγινε σούπερ κι εκείνο! Αλλά το συγκεκριμένο με τη μαρέγκα είναι αξεπέραστο και το ήθελα πολύ να το δοκιμάσω! Σ'ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  11. Μονο που το εκανα με λιγο διαφορετικες αναλογιες οι οποιες είναι 3 ασπράδια,200 γρ. ζαχαρη,230 γρ. βουτυρο,113 γρ. κουβερτουρα.Η εκτελεση είναι η ιδια.Με αυτό γεμισα και επικαλυψα ένα κεικ 16 εκ.Δοκιμασε το σιγουρα θα ξετρελαθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ και πάλι για τη διευκρίνιση, είμαι σίγουρη πως θα είναι νόστιμο, είχα αμφιβολίες μόνο για την υφη του, αν θα στέκεται καλά! Και με λιγότερο βούτυρο! Σούπερ! Έχει δυνατή γεύση το άτιμο!

      Διαγραφή
  12. Η υφη του είναι βελουδινη και στέκεται παρα πολύ ωραια και για να επικαλύψεις και με το κορνε.Σημερα το ξαναεφτιαξα και με αυτή τι δοση καλυψα μια τουρτα 28 εκ.,τεραστια!Το βουτυρο είναι οσο πρεπει νομιζω ότι χρειαζεται περισσοτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η ποσότητα στην περίπτωσή μου δεν θα βολέψει είμαι σίγουρη. Βάζω υπερβολικά πολύ φρόστιγκ. Και από ανασφάλεια θα έκανα διπλή δόση ούτως ή άλλως με αυτές τις αναλογίες. Καλές ζαχαροτεχνίες να έχουμε, πολύ χαίρομαι που ανταλλάζουμε εμπειρίες!

      Διαγραφή
    2. Εμενα μου αρεσει αν ξερω κατι και είναι καλο να το μοιράζομαι!Πιο πανω ηθελα να γραψω ότι το βουτυρο είναι μια χαρα ΔΕΝ χρειαζεται περισσοτερο.Κανε διπλη δοση να εισαι σιγουρη!Θελω όταν το δοκιμασεις να μου πεις τι γνωμη σου,οταν δοκιμασω κι εγω με τη λευκη σοκολατα θα σου πω!Καλες δημιουργιες!

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα σας.
    Θα ηθελα να ρωτησω αν το frosting που αναφέρεται μπιρει να γινει με σοκολάτα κουβερτουρα η' γάλακτος και σε τι ποσοτητες;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γίνεται και με κουβερτούρα αλλά και γάλακτος, να το επιχειρήσετε αν θέλετε. Απλά δεν θα είναι λευκό πια το αποτέλεσμα. Αν κρατήσετε τις αναλογίες που δίνω, τότε σας φτάνει να γεμίσετε και να επικαλύψετε μια τούρτα εως και 25cm διάμετρο, ανάλογα πόσο θα την αναπτύξετε σε ύψος. Ελπίζω να βοήθησα και καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω αν το φροστινγκ λευκής σοκολάτας είναι κουβερτούρα ;; Χρησιμοποιείται και για γέμιση και για επικάλυψη ;; Μπαίνει ζαχαροπαστα από πάνω ; Μήπως ξέρετε κάποιο φροστινγκ με κρέμα τυρί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα ... Έχω να δηλώσω ξετρελαμένη με τις τούρτες σας .. Και αποφάσισα να φτιάξω κ εγώ μια για το βαφτιστήρι μου... Ήθελα να ρωτήσω αν το φροστινγκ λευκή σοκολάτας είναι η σοκολάτα κουβερτούρα ; Χρησιμοποιείται και για γέμιση κ για επικάλυψη ; Μπαίνει ζαχαροπαστα από πάνω ; Μήπως ξέρετε μάνα δοκιμασμένο φροστινγκ με κρέμα τυριού ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα είδα μόλις το μήνυμά σου. Λυπάμαι που δε σε βοήθησα εγκαιρως, φρόστιγκ τυριού φτιαχνω και συστήνω αυτό http://fraulitsasworld.blogspot.gr/2012/04/blog-post_04.html

      Διαγραφή
  16. tha ftiaksw tourta me gefsi kiss me epikalipsi tin krema sas omws den tairiazei to portokali ..me ti mporw na to apokatastisw;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου δεν καταλαβα την ερώτησή σου, θελεις να μου γραψεις αναλυτικότερα την απορία σου?

      Διαγραφή
  17. Καλησπερα για τουρτα με 3 παντεσπανια κανονικου μεγεθους περιπου ποση ποσοτητα θα χρειαστει για γεμισμα μεσα κ εξω ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή